Címlap Kocsik, Vagonok
Milyen a weboldallal kapcsolatos véleménye?
 
Oldalainkat 21 vendég böngészi

Kocsik, Vagonok

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

 

Mérőkocsi


Zsupka sínautó

 

Szerzo neve: Gonda Éva (Kuksi)

Kapcsolódó cikkek

Esemény

VIII. Európai Kerti Vasutak Találkozója(2014. augusztus 23. – 24. 10:00-18:00)

2014. augusztus 23. – 24. 10:00-18:00

VIII. Európai Kerti Vasutak Találkozója


"Ahol kicsiny mozdonyok zakatolnak, ott van a Vasúttörténeti Park" - kerti vasutak, mozdonymodellek, gőzgépek
"Ahol kicsiny gőzmozdonyok zakatolnak, ott van a Vasúttörténeti Park"
Idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Kerti Vasutak Találkozója a Magyar Vasúttörténeti Park területén. A rendezvény minden évben nagy népszerűségnek örvend a látogatók körében, ugyanis dízel- és gőzmozdonyok kicsinyített másai vonulnak fel az apró sínpályán.
Augusztus 20-a utáni első hétvégén most is ellátogatnak a Vasúttörténeti Parkba a környező országok kicsiny gőzösei. A kisvonatok zakatolva haladnak végig a 850 méter hosszú kerti vasút pályán, amely áthalad alagúton, egy kis tó felett ívelő igazi vasúti hídon, végül a szakasz végén visszatér a kiinduló állomásra. A rendezvény különlegessége, hogy a kicsinyített másolatokat nem csak megnézhetik, de kis is próbálhatják a gyerekek és szüleik.
A magyarországi kerti vasút rajongók között is egyre többen építenek saját gőzmozdonyt, sőt néhányan a mozdonyhoz kapcsolható ülőkocsikat is elkészítik. Ezeket az egyedi készítésű remekműveket a látogatók is megcsodálhatják a rendezvény ideje alatt.
A Vasúttörténeti Park több mozdonyával képviselteti magát a találkozón: a 203.001-es pályaszámú kisgőzössel; a 2008-ban készült, zöld színű kis Bobó mozdonnyal, és az új „Szilvia” kisgőzössel, amely a MÁV egykori 394-es gőzmozdony-sorozatának egyik működő tagja, a 394,057 pályaszámú “Szilvi” gőzmozdony kicsinyített mása. (Az eredeti gőzös a Szilvásváradi Erdei Vasúton teljesít nosztalgia szolgálatot.) A múzeum kisgőzöse vezeti majd fel méltóságteljesen a vendégmozdonyokat a pályára, hogy együtt futhassák a köröket ezen a hétvégén.
A rendezvény mindkét napon 10:00-18:00 óra között látogatható Budapesten, a Tatai út végén.