Most már én is tudom, hogy fontos

Az ember, ha a vállalatának életéről és működéséről van szó, néha el kell hogy engedje a konvencionális gondolkodást, és teljesen máshogy kell gondoljon helyzetekre, problémákra, eseményekre, azok okaira és így megoldásaira egyaránt. Én sem tudtam ezt mindig, nekem is meg kellett tanulnom, méghozzá a saját bőrömön és nem is annyira nagyon régen. A vállalat közel öt éve töretlenül és folyamatosan növekvő eredményekkel működik, de valahogy az elmúlt év már nagyon nehezen hozta az elé támasztott eredményeket. Érezni lehetett a szervezeten hogy lomhább, nem annyira hatékony és gyors a működés mint azelőtt, a kezdetekkor.

Persze az ember ilyenkor gondolkodik, töri a fejét, és ha nem talál semmilyen indokot, problémát, ami a jelenséget okozhatná nem nyugszik meg, sőt, egyre nagyobb mértékben esik kétségbe. Mert hát ha valaminek megtalálja az okát, azt fel is tudja oldani, meg tudja szűntetni, de ha az rejtve marad, akkor feloldhatatlan is egyben, és láthatóan egyre nagyobb problémákat fog okozni, ami akár még végzetes is lehet egy nagyvállalat számára. Mert hát az emberek és a megfelelő pozíciókban elhelyezett munkavállalók kulcstényezőként szerepelnek a működésben, ezt nagyon jól tudom.

Fel is kerestem gyorsan a Kogwheel munkatársait, akik már számos esetben segítettek nekem a cég coaching és egyéb tevékenységeiben, és megkérdeztem, mit tudnak javasolni, hogyan tudnám kivizsgálni, hogy egyáltalán mi lehet a probléma? Stresszkezelés, érkezett is szinte azonnal a válasz. Én megmondom őszintén, hogy nem hittem abban, hogy a stressz mint láthatatlan tényező okozna ekkora problémákat, de mindig is segíteni tudtak számomra minden felmerülő bajban, így megbíztam bennük és igénybe is vettem a szolgáltatást.

Nem is tettem rosszul. Már rövid időn belül érezni lehetett a szervezeten hogy elkezd újra a régihez hasonló módon működni, most pedig talán még erősebben és jobban működik, mint valaha is. Hihetetlen eredmény ez, és tudom, hogy szinte örökké hálás leszek azért, hogy segítettek nekem ebben, mert ha a tendencia folytatódott volna, veszélybe került volna a hatékony működés és azzal együtt a vállalat jövője is.