Bonyolultabb mint gondoltam volna

Nem olyan nagyon régen komoly elhatározásra jutottam, mert bár nagyon szerettem az előző munkahelyemen dolgozni, és már közel tíz éve csoportvezetőként folytattam is náluk a munkát, de nem tudtam azonosulni azzal a gondolatmenettel, amit az új vezetőség magáénak érzett. Ők ugyanis úgy gondolták, hogy muszáj növelni a mennyiséget, vagyis esetünkben muszáj rövidebb idő alatt elvégezni egy-egy munkát, de egészen egyszerűen én belülről látom, hogy az csak úgy lehetséges, ha a minőségen rontunk, ezt pedig nem szeretném vállalni, mert számomra fontos az ügyfél elégedettsége és az, hogy az általunk épített vagy felújított ingatlanokat még nagyon sok ideig, tökéletes állapotban tudják használni. Egy szó mint száz, kiléptem és úgy döntöttem, hogy csinálok egy saját vállalkozást, és egy csapatnyi kolléga velem együtt tartott, szóval a brigádom is megvan rá, megfelelően felkészült és megbízható emberekkel, ami ebben a szektorban a legnagyobb kincs.

Ennek fényében és a feleségem közgazdasági területen jártas segítségével már nagyon bátran vágtam bele a dolgokba, egy dolgot azonban kifelejtettem a teendők közül, a munkavédelem területét érintő feladatokat. Tény, hogy rengeteg dologgal foglalkoztam, de azzal nem, hogy ez is törvény által előírt kötelesség, és mint olyan, szigorú szabályok közé sorolt.

Hála a jó étnek már nemsokára fel is vettem az egyik legjobb szolgáltatóval a kapcsolatot, hiszen nem igazán tudnék jobb céget ajánlani ezekre a feladatokra, mint az activesafety csapatát. Hamarosan már érkezett is hozzánk a munkavédelmi koordinátor és kezdetét vette a munkavédelmi rendszer kialakításának folyamata. Mert bizony ezekre a feladatokra is, mint a közgazdasági teendőkre, jobb a szakértő külső partnereket alkalmazni, hiszen akkor nagy hatékonysággal és biztonságban kerülnek elvégzésre azok a feladatok is.